Una dintre cele mai usoare metode de a optimiza munca pe care o facem in web design este sa ne folosim de asa numitele cheat sheat-uri. Nu numai ca ne pot salva foarte mult timp si efort, dar ne pot si invata multe lucruri noi.

S-au scris multe articole despre productivitatea la munca si in web design si sunt foarte multe unelte foarte utile.

Unul dintre lucrurile dupa care sunt innebunit este sa folosesc scurtaturi, shortcut-uri si nu ma refer doar la cele de tastatura. Cu siguranta nu sunt singurul si toti ne dorim sa realizam cat mai multe intr-un timp cat mai scurt pentru a putea avea timp si pentru viata personala… asa ca hai sa aruncam o privire asupra unei colectii uriase de cheat sheat-uri pentru web design, blogging, seo, coding si social media.

Dupa cum vezi, am catalogat cheat sheat-urile pentru a putea gasi cat mai usor ce ai nevoie. Hai, da-i un click pe una dintre imagini si arunca o privire. Poti mari imaginea, o poti salva si poti naviga pentru a le vedea pe celelalte.

Web Design

Am pus cap la cap aici vreo 33 de cheat sheet-uri cu shortcut-uri de Photoshop, Illustrator, Indesign, Gimp si detalii despre crearea unui logo de succes, principii de web design, alegerea culorilor si fonturilor, etc.

Blogging, SEO & WordPress

Aici vei gasi detalii despre crearea de continut, ce trebuie sa faci ca blogger, cum sa gasesti idei noi pentru postari, cum sa-ti optimizezi blogul pentru Google si functii WordPress pentru a crea un blog sau website.

On page SEO cheat sheet
.htacces cheat sheet

Social Media

Aici gasesti o lista foarte mare de cheat sheet-uri pentru social media, ce sa faci si ce sa nu faci pe retelele de socializare, sfaturi, statistici, conversii si altele.

Coding

Cele mai multe cheat sheet-uri pe care le-am gasit sunt sub forma de pdf… le poti descarca de mai jos.

SEO for WordPressHTML5 Element FlowchartHTML Character Entities Cheat SheetBootstrap CheatsheetCSS3 Help Sheet outlinedCSS CheatsheetCSS Cheat-sheetJavascript RefererencejQuery Cheat SheetjQuery Visual Cheat SheetSublime Text Cheatsheet

Emmet

Nu stiu daca ai mai auzit de Emmet sau nu (numit inainte Zen Coding), dar este una dintre cele mai utile unelte pentru a-ti face viata mai usoara ca si developer. Iti va salva foarte mult timp cand scrii cod si nu vei mai putea sa te intorci la metodele invechite pe care le foloseai inainte. Vezi demo si ai sa te convingi.

Emmet Cheat Sheet

grouping

Tu ce cheat sheat-uri utile folosesti?