responsive-web-design

Ce este Responsive Web Design

Conceptul Responsive Web Design se refera la tehnica de creare a unui website ce poate fi ulterior vizualizat optim indiferent de dispozitivul folosit. Zi de zi tot mai multe platforme, browsere si dispozitive mobile isi fac locul in piata. Tehnica Responsive Web Design a aparut pentru ca acest lucru sa nu mai afecteze modul in care un website difera in functie de acesti factori.

Cu alte cuvinte, Responsive Web Design reprezinta tehnica ce sugereaza ca design-ul web si codarea unui website trebuie sa raspunda comportamentului si mediului utilizatorului in functie de rezolutia ecranului, platforma si orientare.

Aceasta metodologie a fost prima oara discutata de catre Ethan Marcotte in mai 2010 in articolul Responsive Web Design unde spune ca Responsive Web Design nu este doar o simpla metoda noua de a realiza website-uri, ci mai degraba un nou tip de gandire.

Tehnica Responsive Web Design ajuta vizitatorii prin oferirea unui website adaptabil in functie de rezolutia dispozitivului folosit pentru vizualizarea acestuia. Aceast lucru se obtine prin folosirea de media query-uri de CSS3, imagini flexibile, grid-uri fluide si multe altele.

Solutii

Creative Web Design iti ofera o platforma complexa si flexibila, dar foarte usor de folosit si administrat propriul site. Indiferent care ar fi afacerea ta, vei primi un panou de administrare personalizat.

In ziua de azi, Responsive Web Design nu mai reprezinta o tehnica noua in teste, ci o tehnica in tendinte, poate chiar cea mai folosita din 2013 deoarece tot mai multi propietari de website-uri vor sa ofere o experienta cat mai placuta utilizatorilor si tot mai multi utilizatori folosesc internetul mobil, tot mai multe telefoane, tablete si dispozitive mobile isi fac loc in viata de zi cu zi.

Pentru a usura aceasta tehnica de Responsive Web Design, tot mai multe framework-uri au aparut. Printre cele mai cunoscute se numara Bootstrap, Foundation si Skeleton. Te invit chiar sa citesti un articol despre cum poti dezvolta o tema responsive si  integra Bootstrap 3 in WordPress.

Din fericire, dezvoltarea unui web design responsive nu necesita extraordinar de multa educatie si cu siguranta este o tehnica mai productiva si mai putin stresanta decat sa inveti cum sa faci design si coding pentru fiecare dispozitiv mobil in parte.

De ce Responsive Web Design

Se poate spune ca am intrat intr-o era noua in domeniul web design. Avem la dispozitie o sumedenie de unelte si optiuni pentru a crea website-uri si nenumarate elemente de luat in considerare. Cu siguranta dorim sa realizam website-uri ce vor fi funtionale si in viitor, iar asta se poate face folosind exact aceasta tehnica responsive web design.

Bineinteles insa ca tehnica Responsive Web Design nu este singura ce va revolutiona domeniul web. Aceasta tehnica este mai mult un concept care cand este realizat corect, poate imbunatati foarte mult experienta utilizatorului dar nu poate rezolva orice dorinta a oricarui utilizator, platforma sau dispozitiv. In permanenta vom lucra cu dispozitive, rezolutii si tehnologii noi pentru a imbunatati experienta utilizatorilor in anii ce vor urma.

Pe langa faptul ca ne fereste de multe frustrari, tehnica Responsive Web Design este de asemenea foarte utila si pentru vizitatorii unui website. Practic, prin Responsive Web Design realizam solutii personalizate pentru o varietate de utilizatori folosind o varietate de dispozitive mobile ce prezinta o varietate de rezolutii, browsere si specificatii.

Cu alte cuvinte, tehnica Responsive Web Design incearca sa produca o experienta placuta si personalizata pentru fiecare utilizator in parte.